Založ si blog

Keď berieme prácu „našim“ a dávame ju cudzím

Ak mám byť priamy, ale za to slušný, tak postoj primátora Senice v téme o ktorej idem písať, je macošský. Správa sa totiž macošsky k vlastným obyvateľom, lebo mesto Senica berie prácu nám domácim Seničanom a dáva ju Žilinčanom.

Koľko „slávy“ to bolo, keď sa začala aktuálna sezóna kosenia a orezávania. Veľké očakávania, vznešené predpoklady a z radnice prísľuby, že všetko bude perfektné. Dokonca lepšie ako perfektné.

Áno, musím uznať, že letnú údržbu zelene, vrátane orezov v meste Senica je vidieť okamžite. Bez zaváhania a voľným okom na prvý pohľad zbadáte, že je tu čas, kedy sa o zeleň v meste a o trávnaté plochy treba starať. V tomto bol plán splnený – všetci evidujeme. Lenže… …lenže čo evidujeme? Smutne môžem za nás všetkých, obyvateľov Senice, vyhlásiť, že takto sme si to nepredstavovali: nepokosené to, čo pokosené má byť a tam kde sa predsa len (asi náhodou) kosilo, zostáva neskutočný neporiadok. Budem presnejší – bordel. Pýtate sa podobne ako aj ja – prečo?

Nuž dôvody sú prozaické. Dôvod tohto stavu je jednoduchý a nie v tom treba hľadať nič iné, ako nepremyslenú a nezmyselnú výmenu prevádzkovateľa služby. Asi nebudem jediný, kto sa už dopočul, že o túto výsostne tradične mestskú službu prišli technické služby mesta Senice – teda Seničania. Tí Seničania, ktorým na vzhľade mesta úprimne a logicky záleží. Presne tí, ktorí počas kosenia kedykoľvek zamávali, alebo verbálne pozdravili okoloidúcich. Pretože boli a sú domáci. Pretože tu majú väzby a poznajú mesto, ľudí, nálady… A tak aj vyzerala ich práca – makali a odvádzali dobrú prácu.

Dnes je všetko inak: službu technickým službám mesta Senica zobrali a dali ju vykonávať firme zo Žiliny.

Aj Vás to práve zarazilo? A to ešte nie je všetko. Ide o firmu, ktorá mala ešte pred časom 0 zamestnancov. Skvelé! Dnes sa tento stav „enormne“ rozšíril na celkovo 3 (písmom troch) zamestnancov a ďalších 3 pomocníkov na pokosenie. Podotýkam – za 21 dní má tato „úderka“ stihnúť všetky trávnaté plochy. To, ako to zvládajú, vidíte milí občania na vlastné oči. Denno-denná realita nepustí. Je to skutočne pod úroveň.

O novom dodávateľovi služieb sa nebudem rozpisovať, nakoľko je nám všetkým nad slnko jasnejšie, že ich kamarátske vzťahy smerom k radnici sú nad všetko. Dokonca aj nad zdravý rozum, ktorý by sme tak nejak u našich mocipánov na radnici asi prirodzene očakávali. Pri zistení, ako im ide letné kosenie ma doslova mrazí, čo bude keď začnú mrazy. Od tejto výkonnej skupiny budeme totiž so strachom v očiach očakávať aj odhŕňanie chodníkov a komunikácii v rámci Senice počas zimných mesiacov. Áno nemýlite sa: „oni vyhrali“ aj zimnú údržbu.

A teraz sa mi teda do úst tlačia otázky, načo Technické služby servisujú stroje na kosenie a odhŕňanie, ktoré boli zakúpené z peňazí Seničanov? Načo nám chodí kosiť trávniky firma zo Žiliny do Senice? Načo sú nám Technické služby, kde pracujú Seničania, keď nemajú prácu? Načo platíme firmu, ktorá naše peniaze zdaňuje v Žiline? Načo….

Síce to hovorím nerád, ale aj toto je v priamom prenose ukážka šafárenia v našom meste, ktoré, zdá sa, sa rozbehlo kde sa len pozriem. Mne ako občanovi Senice vadí, že firma zo Žiliny, dovolím si dodať prívlastok kamarátska, sa stará o senické trávniky. A to aj napriek tomu, že Technické služby majú komplet servisované vybavenie a pripravených odhodlaných pracantov zo Senice, na túto prácu. Na službu pre nás všetkých.

Sankcie môžu pomôcť Seničanom

04.07.2022

Pred nedávnom som písal blog o tom, ako primátor mesta Senica berie prácu našim a dáva ju cudzím. Cudzím, teda Žilinčanom. To som ešte vtedy nevedel, čo viem dnes. A to, že táto excelentná zmluva, ktorú primátor podpísal a ktorá je podľa neho pre mesto jeden z najlepších kontraktov, aký mohol on podpísať, príčinou toho, že 10 Seničanov prišlo [...]

Je u nás zakázané hovoriť pravdu?

01.07.2022

„Štyri mesiace pred voľbami zrazu prichádza „náhodné” kritizovanie všetkého, čo sa urobilo a samozrejme so silnou dávkou poloprávd až klamstiev. Umelo sa vytvárajú problémy, ktoré účelovo znervózňujú obyvateľov.“ Takto sa rozľútostil primátor Senice pred pár dňami na svojom fejsbúkovom profile. Vôbec to neberiem osobne – naopak. Viem však, že píše [...]

Danajský dar Igora Matoviča pre samosprávy

24.06.2022

Netajím sa tým, že život v priestore, kde žijem, teda v meste Senica ma zaujíma. Neviem byť ľahostajný k tomu, čo sa deje v mojom bezprostrednom okolí. Neviem sa však tiež len tak pozerať na dianie za „chotárom“, ktoré zásadne ovplyvní naše každodenné fungovanie. Tým mam práve teraz na mysli prelomenie veta prezidentky poslancami NR SR, ktorým 77 poslancov [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Adam Jakubáč

Zaujímam sa o to kde žijem a ako žijem

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 13151x
Priemerná čítanosť článkov: 3288x

Autor blogu

Kategórie