Založ si blog

Je u nás zakázané hovoriť pravdu?

„Štyri mesiace pred voľbami zrazu prichádza „náhodné” kritizovanie všetkého, čo sa urobilo a samozrejme so silnou dávkou poloprávd až klamstiev. Umelo sa vytvárajú problémy, ktoré účelovo znervózňujú obyvateľov.“

Takto sa rozľútostil primátor Senice pred pár dňami na svojom fejsbúkovom profile. Vôbec to neberiem osobne – naopak. Viem však, že píše o mne. Som rád. Nie preto, že by zistil, že v meste žije akýsi Adam Jakubáč, ale preto, že zrazu pochopil, ako málo pre Senicu počas svojho pontifikátu urobil. A vlastne pochopil to? Skôr nepochopil, keď píše o „umelo vytváraných problémoch“.

Pán primátor, tie problémy nikto nevytvára, tie problémy sú tu. V našom meste. V Senici. Len Vám, žijúcemu vo svojej sociálnej bubline, nik o tom nepovie. Hlavne asi preto, že sa Vás ľudia boja. Nie je to však môj prípad. Môj pohľad na veci, na život, na dianie, na všetko v Senici je a bude diametrálne odlišný od toho Vášho. Ak dovolíte – mám na to právo a nenechám si ho Vami vziať. 

Hovorím, a hovoriť o problémoch budem. Lebo ich v Senici nie je málo. A zostaňte v pokoji – nebudú „účelovo znervózňovať obyvateľov“, ako ste napísali v statuse. Viete čo znervózňuje obyvateľov? Denno-denné zápchy, nepokosené trávniky, neostrihaná zeleň, zánik futbalu v meste, macošský vzťah k podpore športu v Senici, čudesné zmluvné vzťahy, narýchlo „upatlaný“ plán rozvoja… Nebudem pokračovať, pretože o tom všetkom, čo občanov a obyvateľov Senice znervózňuje, si budeme hovoriť počas leta.

Záverom tohto môjho blogu, možno až príliš otvorenej reakcie voči Vám, pán primátor, zacitujem opäť z Vašich slov: „Vzájomná spolupráca nás všetkých posunie vpred“. Tlieskam a súhlasím. Škoda len, že Vaše videnie spolupráce začína a konči pri tejto vete. Verbálne ste dokázali toho veľa. Tu v Senici nám ale chýba praktické vyjadrenie sľubov, rečí a viet, ktorých bolo viac ako dosť. Doslova presne toľko, koľko problémov je v Senici. 

Seničania, ak som vo vyššie napísaných vetách hovoril aj vo Vašom mene, znamená to, že bude na spomenutom veľa pravdy. Množstvo stretnutí, ktoré mám s Vami za sebou (a viem že aj pred sebou), mi otvorilo oči, vlialo do žíl odhodlanie a utvrdilo ma v tom, že naše mesto, Senica, má na viac, ako len na to, kam sa za posledné roky dopracovala.

Sankcie môžu pomôcť Seničanom

04.07.2022

Pred nedávnom som písal blog o tom, ako primátor mesta Senica berie prácu našim a dáva ju cudzím. Cudzím, teda Žilinčanom. To som ešte vtedy nevedel, čo viem dnes. A to, že táto excelentná zmluva, ktorú primátor podpísal a ktorá je podľa neho pre mesto jeden z najlepších kontraktov, aký mohol on podpísať, príčinou toho, že 10 Seničanov prišlo [...]

Keď berieme prácu „našim“ a dávame ju cudzím

26.06.2022

Ak mám byť priamy, ale za to slušný, tak postoj primátora Senice v téme o ktorej idem písať, je macošský. Správa sa totiž macošsky k vlastným obyvateľom, lebo mesto Senica berie prácu nám domácim Seničanom a dáva ju Žilinčanom. Koľko „slávy“ to bolo, keď sa začala aktuálna sezóna kosenia a orezávania. Veľké očakávania, vznešené predpoklady [...]

Danajský dar Igora Matoviča pre samosprávy

24.06.2022

Netajím sa tým, že život v priestore, kde žijem, teda v meste Senica ma zaujíma. Neviem byť ľahostajný k tomu, čo sa deje v mojom bezprostrednom okolí. Neviem sa však tiež len tak pozerať na dianie za „chotárom“, ktoré zásadne ovplyvní naše každodenné fungovanie. Tým mam práve teraz na mysli prelomenie veta prezidentky poslancami NR SR, ktorým 77 poslancov [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

Adam Jakubáč

Zaujímam sa o to kde žijem a ako žijem

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 13045x
Priemerná čítanosť článkov: 3261x

Autor blogu

Kategórie